Fem måter å forberede deg til et jobbintervju

Dagens samfunn er annerledes enn for 50 år siden. Den gang var det ofte bare å gå til en arbeidsplass, snakke med sjefen og bli ansatt. I dag er det ikke så lett. Får man positiv respons på en søknad kreves det veldig ofte ett jobbintervju. Forberedelsen til et jobbintervju kan for mange være en stressende og krevende prosess. Derfor er det viktig å holde hodet kaldt og gjøre de forberedelsene man må for å gjøre et best mulig inntrykk. Et jobbintervju foregår på mange forskjellige måter, alt etter hva slags arbeid det er.

Forundersøkelse og kunnskap

Et jobbintervju kan foregå på ulike måter alt ettersom hva slags jobb du har søkt på. Hos noen må du gjennom ulike tester og hos andre blir du kun innkalt til en samtale. Uansett er det noen basisting som går igjen i de fleste intervjuer. En arbeidsgiver ser positivt på en søker som har tilegnet seg kunnskaper om bedriften. Hvor mange ansatte bedriften har, hvilken visjon samt de ulike tjenestene/produktene. Hold deg oppdatert på tekniske nyheter og bruk din kunnskap om bedriften å fortelle hvordan du passer inn og hva du kan bidra med for at bedriftens resultater skal bli bedre.

shutterstock_281077349Oppførsel, klesstil og en nyttig applikasjon

Når man blir innkalt til et jobbintervju er man kvalifisert for jobben. Ut i fra intervjuet vil arbeidsstedet få et inntrykk av deg som person. Derfor er det viktig å tenke gjennom hvordan man oppfører seg. Klesstil er også en viktig faktor på et jobbintervju. En god huskeregel er at man tar på seg klær som er nøytrale og som passer i forhold til den jobben man har søkt på. En applikasjon det kan være lurt å se på er “Job Interview Question-Answer “, som kan lastes ned via Google Play. Dette er en applikasjon som kan hjelpe deg med å være forberedt på diverse spørsmål.