Hvordan være en bra selger

shutterstock_177316157Å være en god selger er en kunst i seg selv. Det er mye penger å hente på provisjonen. Men fallhøyden er stor, og det er ikke for alle. Her er noen tips til hvordan du kan bli en god selger.

1. Tenk i form av å bygge forretningsrelasjoner

Hvis ens eneste mål er å være en fremragende selger, må tanken primært kanaliseres mot å bygge et varig forretningssamarbeid. Ikke bare tenk på hvordan du kan selge produktet og tjene penger; du må også tenke på dine relasjoner.

2. Utnytt på dine etablerte kunder

Aldri spøk med det faktum at eksisterende kunder kan koble deg til flere andre. Du må opprettholde en god rapport med dem, slik at du kan utnytte relasjoner.

3. Forstå behovet for dine kunder og potensielle kunder

Det er obligatorisk for deg å gjøre dine funn om hva som egentlig er kundenes behov.

4. Her er en tommelfingerregel; ‘Si det du mener, og men det du sier “. Dette er viktig fordi du vil miste troverdighet hvis du lover mer enn du kan levere.

5. Aldri la kunden vente.

6. Invester i relasjoner (ikke bare blant kolleger)

7. Finn bedre måter behandler klienter på.

Det er ditt kall å oppsøke måter å være en bedre samtalepartner med dine kunder. Det er et mylder av måter å gjøre dette på. Det kan være gjennom bøker, kurs, seminarer og internett.

Måten du bygger og håndterer dine relasjoner på avgjør om du vil lykkes som selger eller ikke. Aldri bagatellisér forholdene på arbeidsplassen. Snarere behandle alle dine kunder, inkludert potensielle, på samme måte.

8. Tro på produktet

Du er den første som vet om, og må tro på, produktet. Dermed må du virkelig verdsette og sette pris på produktet du selger. Det blir obligatorisk for deg å studere og/eller bruke produktet, slik at du har førstehåndserfaring med det du er talsmann for.